Bits&Chips

Agile in de echte wereld - Starten met Scrum

Een Agile en Scrum boek

Agile in de echte wereld - Starten met Scrum

Scrum is op dit moment het populairste Agile-framework. De aanpak stimuleert organisaties om meer businesswaarde te creëren, nieuwe ideeën snel naar productie te brengen en de verschillende disciplines constructief te laten samenwerken. Er is veel geschreven over Scrum, maar meestal alleen over de werking en de principes en niet over de invoering. De transitiefase blijft hierdoor onderbelicht. In dit boek staat juist de praktische invoering centraal.


Agile in de echte wereld - Starten met Scrum is een gemakkelijk lezend boek dat zijn oorsprong heeft in de echte wereld. Het omschrijft geen cutting-edge innovaties waarmee slechts enkele organisaties zich bezighouden maar juist die zaken die we dagelijks tegenkomen als we aan de slag gaan met Scrum. Het boek staat dan ook vol met herkenbare dilemma’s en toegankelijke tips. Het is daarmee een praktisch leidraad voor iedereen die start met Scrum, of die zijn Agile-ontwikkelproces wil verbeteren.

Overzicht inhoud Agile in de echte wereld - starten met scrum

Hoofdstuk 2. De drie fases in de Scrum-adoptie 

Hoofdstuk 3. De zes karakteristieken van Agile 

Hoofdstuk 4. Starten met Scrum

Hoofdstuk 5. Het effectieve team 

Hoofdstuk 6. De selectie van een pilotproject 

Hoofdstuk 7. Sprint 0 

Hoofdstuk 8. Toolingdilemma's

Hoofdstuk 9. De Definition of Done 

Hoofdstuk 10. In de knel 

Hoofdstuk 11. Omgaan met veranderende omgeving 

Hoofdstuk 12. Succesvolle Agile-retrospectives 

Hoofdstuk 13. De sprintreview 

Hoofdstuk 14. Kwaliteit als vast gegeven 

Hoofdstuk 15. Refinement

Hoofdstuk 16. Business agility 

 

Wat is de betekenis van Scrum?

Scrum is op dit moment het populairste Agile-framework. Het is een projectaanpak die stimuleert om meer businesswaarde te creëren, nieuwe ideeën snel naar productie te brengen en constructief samen te werken tussen de verschillende disciplines. Binnen Scrum staan teams centraal. Een scrumteam bestaat uit ontwikkelaars, een productowner en een scrummaster.

 

Er is veel geschreven over Scrum. In dit boek staat de praktische invoering centraal. Een aantal hoofdstukken is als artikel verschenen in het hightechmagazine Bits&Chips. Ontbrekende onderwerpen die nu ook aan de orde komen zijn: het Scrum-implementatiemodel (de drie fases die worden doorlopen bij een Scrum-transitie), het refinementproces, het opstellen van de Definition of Done en het inrichten van een sprintreview.

Over de auteur van Agile in de echte wereld

Derk-Jan de Grood (Valori)

Derk-Jan de Grood helpt organisaties de waarde van hun softwareontwikkeling te verbeteren. Hij komt bij vele organisaties over de vloer voor verbetertrajecten, operationeel testmanagement en Agile-implementaties. Hij is een veelgevraagd spreker op internationale conferenties en schreef diverse succesvolle boeken. Derk-Jan won verschillende prijzen, waaronder de prestigieuze European Testing Excellence Award.

Contact: derkjandegrood@valori.nl

Gezocht: recensent voor ‘Agile in de echte wereld’

Wil je dit boek recenseren voor Bits&Chips? Stuur dan een e-mail naar de redactie, redactie@techwatch.nl.
 

Bestel het boek: Starten met Scrum

De kosten voor het boek bedragen € 19,50 inclusief btw en verzendkosten (NL en BE).

Starten met Scrum als relatiegeschenk

Heeft u interesse om meerdere exemplaren af te nemen van het boek, bijvoorbeeld als relatiegeschenk?


Neem contact met ons op via
boeken@techwatch.nl voor de speciale pakketprijzen.