Kort nieuws

Ansem neemt Asicahead over

Alexander Pil
Reading time: 1 minute

De aandeelhouders van Asicahead hebben besloten een punt te zetten achter de activiteiten van het bedrijf. Ansem heeft de activa van de van oorsprong Hasseltse chipontwerper overgenomen. ’We hebben afgesproken het bedrag niet bekend te maken‘, zegt liquidateur Paul Van der Putten van advocatenkantoor Stibbe in Trends. Ansem wil het nieuws niet bevestigen.

Asicahead heeft een moeilijke tijd achter de rug. Anderhalf jaar lang deed het er alles aan om het hoofd boven water te houden. Begin 2007 ontdekte het bedrijf een aantal tekortkomingen in zijn Wimax-chip AA1002. Dit betekende een half jaar vertraging en een financiële aderlating. Afgelopen december had Asicahead een nieuwe kapitaalsverhoging gepland, maar op het laatste moment trok Icos-voorzitter Jos Verjans, een van de aandeelhouders van Asicahead, zijn steun terug. CEO Luc De Mey besloot daarop om het Hasseltse kantoor te sluiten. Hij trok voltijds naar de Roemeense vestiging waar nog vijf ontwikkelaars Wimax-radiochips ontwerpen. Het vijftal treedt nu in dienst bij Ansem, aldus Trends.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content