Kort nieuws

ASMI wil oudgedienden Fugro en Philips in bestuur

Nieke Roos
Reading time: 1 minute

ASMI heeft Gert-Jan Kramer en Jan Lobbezoo voorgedragen om zitting te nemen in zijn raad van commissarissen. Kramer (66) is de beoogd opvolger van voorzitter Paul van den Hoek, die zijn functie volgens planning neerlegt. Lobbezoo (62) moet Leon van den Boom vervangen. Die trok zich onlangs terug als commissaris, officieel vanwege een verschil van mening over de koers van het bedrijf. Tijdens de algemene jaarvergadering op 14 mei is het aan de aandeelhouders van ASMI om de vierjarige benoemingen te bekrachtigen.

Gert-Jan Kramer was meer dan twintig jaar president en CEO van Fugro. Sinds 2005 is hij met pensioen en vervult hij commissariaten bij verschillende techniek- en energiebedrijven. Daarnaast zit hij de raad van commissarissen voor van de TU Delft. Jan Lobbezoo was van 1994 tot 2005 CFO van Philips Semiconductors en van 1995 tot 2007 bestuurslid van TSMC. Bij de Taiwanese foundry is hij nog altijd adviseur. Ook zit hij in het bestuur van een aantal halfgeleider- en hightechbedrijven, waaronder Fei.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content