Kort nieuws

Atos Origin TA samen met Task24 (Update)

Alexander Pil
Reading time: 2 minutes

Atos Origin verkoopt zijn Nederlandse afdeling Technical Automation (TA) per 31 december 2008 aan investeringsmaatschappij Gilde. Op korte termijn moet de spin-off samen gaan met Task24, dat zich deze zomer afsplitste van Ordina. Philip van Blanken van Task24 wordt de CEO van de combinatie. De partijen hebben geen details vrijgegeven over het bedrag dat met de transactie is gemoeid.

Atos Origin splitst TA af omdat het niet tot de kernactiviteiten van het bedrijf behoort. Het van oorsprong Franse bedrijf kwam uit bij Task24 dat technische automatisering als core business heeft en waarvoor de overname van Atos Origin TA een strategische uitbreiding betekent. De eerste gesprekken tussen de partijen dateren al van eind september.

Atos Origin TA is de op drie na grootste speler in de Nederlandse markt voor technische automatisering. Er werken 220 mensen, verspreid over twee locaties in Utrecht en Eindhoven. Alle medewerkers zullen tegen gelijkblijvende arbeidsvoorwaarden overgaan naar Task24.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content