Kort nieuws

Civolution verkoopt zichzelf leeg

Nieke Roos
Reading time: 1 minute

De Zwitserse Kudelski Group neemt Nexguard Labs over, het laatst overgebleven onderdeel van Civolution. Hiermee is de holding leeg en houdt de Philips-spin-off na acht jaar op te bestaan. Vanuit vestigingen in Eindhoven, Los Angeles, New York en het Franse Rennes ontwikkelt Nexguard gelijknamige, Emmy Award-winnende forensische watermerktechnologie die videostromen traceerbaar maakt, zodat illegale kopieën zijn te herleiden tot de bron. Het bedrijf telt 35 medewerkers, van wie vier op de High Tech Campus. Kudelski is een wereldwijde specialist in digitale beveiliging, onder meer voor betaaltelevisie. De Zwitsers hebben niet bekendgemaakt hoeveel ze op tafel leggen voor Nexguard.

Civolution kwam eind 2008 voort uit Philips, met financiële ondersteuning van de Amsterdamse risicokapitaalschieter Prime Ventures. Een half jaar later nam het de software- en technologietak over van Thomson, waarmee het de basis legde voor drie businessunits: audiowatermerken voor publieksmeting, monitoring van tv-kanalen en forensische watermerken voor contenttracking. De eerste tak verkocht het eind 2014 aan het Britse Kantar Media, de tweede een jaar geleden aan het Amerikaanse 4C Insights. Dit bedrijf zetelt nu ook op de High Tech Campus met zijn Europese hoofdkantoor.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content