Tools&Toys

CompactPCI-SBC’s Concurrent in enkel- en dubbelslotsuitvoering

Nieke Roos
Reading time: 2 minutes

De TP A40/30x-productlijn van Concurrent Technologies is een familie van 3U CompactPCI-enkelbordcomputers. De SBC‘s hebben een 1,6 GHz Intel Atom Z530-processor met 512 kbyte L2-cache en 1 Gbyte 533 MHz DDR2-SDRam. De ingebouwde Intel System Controller Hub US15W combineert besturingen voor geheugen, graphics en I/O in één chippakket. De TP A40/30x-borden zijn verkrijgbaar in enkel- of dubbelslotsuitvoering en kunnen optreden als systeemcontroller voor maximaal zeven randsloten met PicMG 2.1-hot-swap, als perifere kaart of als blade.

In één slot biedt de productfamilie een Can-buscontroller, tot twee Gigabit Ethernet-verbindingen, maximaal twee RS232-aansluitingen (een keer RS232/422) en vijf USB 2.0-poorten. Daarnaast zijn er interfaces voor audio, graphics (voor- en achterop) en Serial Ata300 (vier keer), en een Compactflash-socket via EIDE. Met twee sloten is er een 66 MHz PMC- of XMC-site beschikbaar, een tweede Compactflash-positie en optioneel een 2,5 inch Sata300-harddisk of een 2,5 inch Sata-vastestofschijf. De System Controller Hub US15W implementeert een analoge grafische poort met een resolutie van 2048 bij 1536 pixels. De borden voorzien verder onder meer in twee GPIO-signalen, een realtime klok en een waakhondtimer. Voor systeemmanagement ondersteunen ze IPMI PicMG 2.9 via de IPMB0-interface. De SBC‘s draaien op Linux, QNX, VXWorks, Windows XP of XP Embedded.

Met een gecombineerd verbruik van minder dan 5 watt voor processor en chipset is de TP A40/30x-familie geschikt voor ultrazuinige toepassingen in beveiliging, defensie, industriële automatisering, luchtvaart, telemetrie en transport. Concurrent biedt commerciële exemplaren en varianten met een uitgebreid temperatuurbereik. Robuuste, conductie- of luchtgekoelde versies komen binnenkort beschikbaar. Voor toepassingen die achteruitgangen vereisen, is er een transitiemodule met bovendien RS232/422-levelshifters, line-level stereo-audio-I/O-paren, microfooninput en stereo-audiocodec.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content