Kort nieuws

Democentrum slimme mobiliteit opent zijn deuren

Nieke Roos
Reading time: 1 minute

Op 20 september heeft het DITCM Experience Center zijn deuren feestelijk geopend op de AutomotivecampusNL in Helmond. Dit centrum is een demoruimte van de Dutch Integrated Test Site for Cooperative Mobility, een permanente testomgeving voor slimme verkeerssystemen. De samenwerkende partners van DITCM, zo‘n dertig bedrijven, kennisinstellingen en overheden in de regio Eindhoven-Helmond, kunnen er technologische ontwikkelingen tonen op het gebied van slimme mobiliteit, zowel aan elkaar als aan hun zakelijke netwerk en het algemene publiek.

In het centrum staan simulatoren opgesteld die onder meer laten zien hoe een automobilist achter het stuur adviezen krijgt op zijn navigatiesysteem over de optimale snelheid om bij een naderend stoplicht door groen te kunnen rijden. Daarnaast ontvangt hij in zijn voertuig informatie over de snelheid van voertuigen voor hem en informatie die nu nog boven de weg hangt. De verwachting is dat de gedemonstreerde systemen zich binnen vijf jaar hebben ontwikkeld tot consumentenproducten.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content