Kort nieuws

Fairphone haalt 6,5 miljoen aan investeringen op

Pieter Edelman
Reading time: 1 minute

Fairphone, de Nederlandse maker van maatschappelijk verantwoorde smartphones, heeft de afgelopen tijd in totaal 6,5 miljoen euro opgehaald aan financiering. Met het geld wil het bedrijf de productie opschalen en het Europese distributienetwerk uitbreiden. Het hoopt dat het met grotere volumes een betere onderhandelingspositie krijgt bij leveranciers voor het realiseren van zijn doelstellingen.

Fairphone werd in 2013 opgericht als antwoord op de wantoestanden in de elektronicatoelever- en distributieketen. Het bedrijf mikt bijvoorbeeld op eerlijke werkomstandigheden en het vermijden van grondstoffen uit conflictgebieden. Ook wil het de afvalstromen verkleinen door een smartphone te maken die makkelijk gerepareerd en geüpgraded kan worden.

Het bedrijf claimt niet dat het al die doelstellingen al heeft kunnen realiseren, maar het is wel een eind op weg. Zo heeft het relaties opgebouwd met diverse leveranciers en werkt het samen met diverse ngo’s voor de toelever- en productieketen. De smartphone van het bedrijf, de Fairphone 2, biedt niet het neusje van de zalm op technologiegebied, maar consumenten kunnen zelf in een handomdraai onderdelen vervangen. Fairphone kondigde onlangs ook een verbeterde cameramodule aan die in het bestaande toestel ingebouwd kan worden.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content