Kort nieuws

Geheugenmakers grote verliezers van 2011

Pieter Edelman
Reading time: 1 minute

De groten liepen verder uit op de kleintjes, is volgens IC Insights de algemene teneur van de halfgeleidermarkt het afgelopen jaar. De IC-markt als geheel groeide met 2 procent, maar de halfgeleiderbedrijven in de top tien zagen hun gezamenlijke inkomsten met 7 procent toenemen – de top 25 komt uit op 4 procent groei. Daarbij moet wel worden aangemerkt drie op de vijf bedrijven krimp vertoonden, in beide lijstjes.

De sterkste groeicijfers werden veroorzaakt door overnames: On Semi groeide met 49 procent door de acquisitie van Sanyo‘s IC-business, fabless bedrijf Qualcomm hengelde na de integratie van Atheros 38 procent meer binnen en lijstaanvoerder Intel zag zijn inkomsten met bijna een kwart toenemen na de integratie van Infineons draadloosdivisie.

De grootste daler was het inmiddels in faillissement verkerende Elpida: de geheugenmaker moest een omzetdaling van maar liefst 40 procent verwerken. Dat is tekenend voor het marktsegment. Van de vijf grote geheugenmakers wist alleen Samsung te groeien.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content