Tools&Toys

Green Hills voert grote update van compilertoolketen door

Pieter Edelman
Reading time: 1 minute

Green Hills‘ nieuwste compilerversie 2012 kan statisch het maximale stackgebruik berekenen zelfs in software die recursie, interrupts of functiepointers gebruikt. Dat kan helpen om kosten te besparen in een embedded systeem, zegt Green Hills, want het is niet nodig om voor de zekerheid extra geheugencapaciteit in het systeem in te bouwen.

De compiler voert ook geavanceerde optimalisaties door voor C++, waardoor de taal dezelfde performance haalt als C, claimt het bedrijf. Daarnaast zijn er zowel CPU-afhankelijke als onafhankelijke performance-verbeteringen toegevoegd. Een speciale nadruk ligt op het terugdringen van runtime stack-gebruik voor systemen met beperkt geheugen.

Verder introduceert de compiler ondersteuning voor nieuwe processorarchitecturen, zoals Arms Cortex-A7, -R5 en -R7, Renesas‘ RH850 en Freescales Qorivva MPC57xx voor automotive toepassingen, E6500-gebaseerde QorIQ T4240-netwerkprocessoren met Altivec-onersteuning en PX-microcontrollers.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content