Kort nieuws

Greenpeak in Zigbee-bouwblok van wifigrootmacht

Nieke Roos
Reading time: 1 minute

Greenpeak gaat samen met de Shanghaise vestiging van elektronicabedrijf Universal Scientific Industrial (USI) een Zigbee-module ontwikkelen voor sensorapparatuur in huis. Met het kant-en-klare, voorgekwalificeerde, FCC-goedgekeurde bouwblok kunnen leveranciers van bijvoorbeeld thermostaten en verlichting hun producten in een handomdraai en zonder diepgravende technische kennis voorzien van draadloze functionaliteit. De module krijgt een kleine vormfactor, waardoor hij compact is te integreren in bestaande designs, en zal direct kunnen interfacen met een sensorcomponent of hostprocessor. Het hele pakket bestaat uit hardware, softwaretools en richtlijnen voor efficiënte productcertificering.

‘Wij verwachten een snelle groei van Zigbee in het smart home-domein’, verklaart Albert Liu van USI, ’s werelds grootste fabrikant van wifimodules. ‘Met onze productieklare, voorgecertificeerde Zigbee-module kunnen ontwikkelaars die geen Zigbee-expertise in huis hebben aanzienlijk eenvoudiger, goedkoper en sneller producten ontwerpen en op de markt brengen op basis van die technologie. Wij hebben gekozen voor silicium van Greenpeak omdat dat op dit moment de beste beschikbare Zigbee-oplossing is en omdat we het bedrijf kennen als een betrouwbare businesspartner.’

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content