Interview

Hans Brons’ odyssee na de Iliad

Pieter Edelman
Reading time: 13 minutes

Na tweeënhalf jaar stopt Hans Brons als ceo van Nemo Healthcare. Maar niet nadat hij de startup voor zwangerschapsmonitoring vlot heeft getrokken. De lessen van Irex, de pionier in e-readers waar Brons eerder aan het roer stond, kwamen daar goed van pas.

Bij techminnend Nederland zal de naam Hans Brons een belletje doen rinkelen. Een decennium geleden was hij ceo en oprichter van Irex Technologies, dat alle papieren op zak had om een van de belangrijkste spelers te worden in de ontluikende markt voor e-readers. Dat is uiteindelijk niet gelukt, maar veel heeft het niet gescheeld.

Brons heeft net zijn volgende avontuur erop zitten: Nemo Healthcare, een spinoff van de TU Eindhoven en het Máxima Medisch Centrum (MMC) die werkt aan een betere manier om bevallingen te monitoren. Hij kwam er op het moment dat het eigenlijk ook niet zo goed ging met het startende bedrijf. Zijn ervaringen uit het verleden brachten er nieuwe hoop voor de toekomst.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content