Kort nieuws

Ict-prijs naar geavanceerde tomografie-algoritmes

Pieter Edelman
Reading time: 1 minute

De Nederlandse Prijs voor ICT-onderzoek gaat dit jaar naar Joost Batenburg, hoogleraar Discrete Mathematics and Tomography aan de Universiteit Leiden en groepsleider Computational Imaging bij het CWI. Aan de prijs is een bedrag van vijftigduizend euro verbonden.

Batenburg werkt aan nieuwe algoritmes voor röntgentomografie die snel genoeg zijn om al tijdens het scanproces feedback te leveren. Dat maakt nieuwe toepassingen van de technologie mogelijk. Eerder dit jaar opende het CWI een geavanceerde röntgenfaciliteit waar dit soort toepassingen uitgewerkt worden. De jury roemt Batenburg om zijn indrukwekkende wetenschappelijke prestaties en zijn inspanning om de resultaten van zijn onderzoek toegankelijk te maken voor een breed publiek.

De Nederlandse Prijs voor ICT-onderzoek wordt jaarlijks uitgereikt aan een onderzoeker niet ouder dan veertig jaar. De prijs wordt beschikbaar gesteld door het ict-onderzoeksplatform IPN in samenwerking met NWO en de KHMW

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content