Kort nieuws

Imec groeit in bio-elektronica en zonnecellen

Alexander Pil
Reading time: 1 minute

2008 was in financieel opzicht een goed jaar voor Imec. Het totale budget bedroeg 270,16 miljoen euro, 10 procent meer dan in 2007. De Vlaamse overheid subsidieerde het Leuvense instituut voor 44,17 miljoen euro. Het personeelsbestand groeide met 5 procent naar 1659 mensen. Daarvan stonden er 1103 op de loonlijst, waren er 329 industriële residenten en 189 doctoraatsstudenten.

Imec kondigde onlangs aan zijn onderzoeksruimte te vergroten met 2800 vierkante meter. De 300-mm-cleanroom krijgt er 1200 vierkante meter bij, die voorbereid wordt voor chiponderzoek op 450 mm wafers. De resterende 1600 vierkante meter gaat naar de uitbreiding van laboratoria. ’Imec moet vooruit kijken‘, betoogt CEO Gilbert Declerck. ’De uitbreiding van onze onderzoeksfaciliteiten is noodzakelijk om ons onderzoeksaanbod naar verkleining van chiptechnologie, zonneceltechnologieën, draadloze technologieën en bio-elektronica te kunnen uitbreiden en zo nieuwe partners aan te trekken, bijvoorbeeld energiebedrijven, producenten van medische toestellen en farmaceutische bedrijven. Door onze cleanroom voor te bereiden voor siliciumschijven met een diameter van 450 mm bieden we ook aan toestelleveranciers de mogelijkheid om in de toekomst in Europa onderzoek te doen en zijn we klaar wanneer 450 mm siliciumschijven hun intrede doen in de wereldmarkt.‘

Het Leuvense researchinstituut zet in op twee nieuwe poten: bio-elektronica en zonnecellen. De groei uit het eerste kwartaal zal zich de komende tijd op beide terreinen blijven doorzetten. ’Door zeer geavanceerd onderzoek naar onder meer 3D-integratie en nieuwe materialen en de aanschaf van hypermoderne toestellen zoals een EUV-preproductietool in 2010 wil Imec de koppositie ook in de toekomst verzekeren‘, klinkt het vanuit Leuven.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content