Kort nieuws

Intel leidt Amerikaans VC-programma van 3,5 miljard

Paul van Gerven
Reading time: 1 minute

Intel-topman Paul Otellini heeft de Invest in America Alliance gelanceerd waarbij de chipgigant samen met een groot aantal andere partijen 3,5 miljard dollar wil investeren in Amerikaanse groeiende industrieën. Het programma richt zich op bio-, informatie- en schone technologie maar ook op nieuwere gebieden zoals bio-informatica, draadloze infrastructuren, het ecosysteem voor elektrische auto‘s en moleculaire diagnostiek. Behalve van 24 venture capitalists krijgt Intel ook bijval van zeventien bedrijven waaronder Broadcom, GE, Google, Marvell Semiconductor, Microsoft en Yahoo.

’Sterke, stabiele economieën komen voort uit een investeercultuur en uit commitment voor innovatie‘, aldus Otellini. ’We moeten een heldere en consequente strategie hebben om innovaties, investeringen en start-ups te promoten. Er zijn dingen die het bedrijfsleven kan en moet doen, onafhankelijk van overheidsmaatregelen. Het zou op de lange termijn een fout zijn als we onze toekomstige wetenschappers en ingenieurs op de bank laten zitten nadat ze hun diploma hebben gehaald.‘ Deelnemende bedrijven hebben dan ook toegezegd dit jaar 10,5 duizend nieuwe banen te genereren voor schoolverlaters.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content