Kort nieuws

KPN gaat innoveren in Eindhoven

Nieke Roos
Reading time: 1 minute

De gemeente Eindhoven en KPN hebben een intentieverklaring ondertekend om de krachten te bundelen voor innovatie. Het telecombedrijf beschouwt de lichtstad als een proeftuin waar het kan zien hoe nieuwe vindingen uitwerken. Voor de ontwikkeling daarvan gaat het meer samenwerken met lokale partijen zoals de TUE en de High Tech Campus.

Om te beginnen, zal KPN onderzoeken of het diensten die elders al beschikbaar zijn versneld naar Eindhoven kan halen. In eerste instantie denkt het daarbij aan de domeinen zorg en welzijn, veiligheid, mobiliteit en educatie. Later wil het ook kijken naar de terreinen energie, mens en maatschappij, en openbare ruimte.

Een van de technologische speerpunten is 4G. Sinds eind september heeft Eindhoven de beschikking over KPN‘s supersnelle mobiele netwerk. Partners uit de regio zijn nu samen met het telecombedrijf aan het ontdekken welke kansen dit verder biedt. Zo zijn enkele ondernemingen op de campus nieuwe 4G-toepassingen aan het uitwerken voor eigen gebruik. Zij hebben onder meer de beschikking gekregen over draagbare wifirouters waarmee mobiele devices eenvoudig zijn te laten werken op de hogere snelheden.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content