Nieuws

Macawi verder onder Demcon-vleugels

Pieter Edelman
Reading time: 4 minutes

Het duurde langer dan verwacht om de mechanica onder de knie te krijgen, maar Macawi heeft nu zijn OEM-module voor geavanceerde beademingsapparatuur klaar. Met Demcon als moederbedrijf is de weg naar de markt gevonden.

In 2009 trok Dräger Medical de stekker uit zijn R&D-centrum in Best, waar het Duitse bedrijf werkte aan slimme blower-gebaseerde beademingsapparatuur. Zo‘n vijfendertig R&D-functies gingen verloren, en daarmee opgebouwde expertise rond de mogelijkheden van dit concept. Een (vijf)koppig team van gewezen medewerkers weigerde dat te accepteren en richtte het jaar erop een bedrijfje op: Macawi.

Afgelopen zomer kwam de onderneming in handen van Demcon. Dat markeerde daarbij gelijk het moment waarop de eerste apparaten met Macawi-technologie de markt zullen bereiken: op de Medica-beurs in Düsseldorf staan binnenkort de eerste beademingsapparaten en in december start de productie. Eindelijk, zou je kunnen zeggen, want marktintroductie stond eigenlijk al voor begin 2012 op de agenda.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content