Interview

Met Applicos is Salland Engineering klaar voor groei in testoplossingen

René Raaijmakers
Reading time: 9 minutes

Salland Engineering uit Zwolle nam onlangs Applicos uit Heerde over, een specialist in analoge testoplossingen. Applicos-oprichter Kars Schaapman vertelt over het ontstaan van zijn 25-jarige bedrijf en werpt met Paul van Ulsen, directeur van Salland Engineering, een blik op de toekomst.

Paul van Ulsen nam afgelopen augustus de onderneming van Kars Schaapman over. Een kwart eeuw eerder was Schaapman nog zijn baas, toen ze samen voor Rood Testhouse werkten. Schaapman was er opgeklommen tot afdelingsmanager. In 1986 klopte er een stagiair op zijn deur, Van Ulsen, die daarna bij hem aan de slag ging met het schrijven van code voor patroongeneratoren.

Terwijl Schaapman vooral een technicus is in hart en nieren, viel Van Ulsen in de jaren bij Rood al op door de eigenschappen die hem later als ondernemer zouden kenmerken. ‘Paul beschikte over sociale vaardigheden en hield overzicht. Daarmee val je overigens al snel op in een groep met diehard techneuten die de neiging hebben om de wereld om zich heen te vergeten’, lacht Schaapman. ‘Het is niet verbazend dat Paul nu een technologiebedrijf leidt.’

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content