Achtergrond

MicroTCA nieuwe wonderkind in computerarchitecturen

Anthony O‘Sullivan is marketingdirecteur bij het GE Fanuc-onderdeel SBS Technologies.

Reading time: 6 minutes

De computerarchitectuur MicroTCA is de robuuste opvolger van AdvancedTCA. De technologie biedt krachtige systeemmanagementfuncties, diagnostiek op afstand en hoge beschikbaarheid. Anthony O‘Sullivan van GE Fanuc noemt het een van die ongebruikelijke technologieën die op het juiste moment aan de juiste eisen voldoet. Hij heeft dan ook hoge verwachtingen van MicroTCA. In dit artikel gaat hij in op de technische achtergrond.

Het systeemmanagementschema van MicroTCA is gebaseerd op concepten die oorspronkelijk zijn ontwikkeld voor AdvancedTCA. Op zijn beurt is deze architectuur weer gebaseerd op de Intelligent Platform Management Infrastructure (IPMI). IPMI zet de richtlijnen voor de implementatie van een controlerend alarm dat de onderhoudbaarheid van een systeem bijhoudt en bewaakt. De managementstructuren van AdvancedTCA, en ook AdvancedMC, zijn uitgebreide of verbeterde versies van IPMI.

Doel van de verbeteringen aan IPMI was om een managementstructuur te creëren die zou voldoen aan de zware beschikbaarheidseisen van telecomtoepassingen. IPMI was een mooi startpunt voor deze structuur, maar er moesten wel updates komen om ook het energiebeheer en het hot-swappen van vervangbare onderdelen (field replaceable units, FRU) te adresseren. De poging een extreem robuust managementsysteem te bouwen voor AdvancedTCA en AdvancedMC resulteerde in een combinatie van de specificaties uit zowel de IPMI als de PicMG (PCI Industrial Computer Manufacturers Group).

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content