Technieuws

Nieuw model Raspberry Pi kost nog slechts vijf dollar

Reading time: 1 minute

De Rapsberry Pi Foundation heeft een nieuw model van het populaire computerbordje aangekondigd dat nog slechts vijf dollar kost, zonder in te leveren op de specs. De Rapberry Pi Zero gebruikt dezelfde Broadcom-soc als de originele modellen. Het bordje is verder voorzien van 512 Mb ram (net als de meest populaire versie, model B), usb, hdmi, microsd-slot en veertig gpio-aansluitingen. Het bordje is bovendien zuiniger en kleiner dan zijn voorgangers, alhoewel hij sneller geklokt wordt.

De Raspberry Pi werd in 2012 geïntroduceerd als ‘pc voor 25 dollar’, voornamelijk om het eenvoudiger te maken voor kinderen om te experimenteren met computers en programmeren. Het bordje werd een enorme hit in de hobbyistengemeenschap; de Rapsberry Pi is krachtig genoeg om Linux te draaien en kan zowel overweg met pc-technologieën (ethernet, usb) als met elektronica en embedded technologieën. In navolging van de Raspberry Pi zagen verschillende andere goedkope ontwikkelbordjes het levenslicht. Eerder dit jaar was er bijvoorbeeld een geslaagd Kickstarter-project voor een bordje van negen dollar.

https://www.bits-chips.nl/artikel/geavanceerd-computerbordje-van-9-dollar-in-de-maak.html

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content