Kort nieuws

NXP, ASML, Philips en anderen bij FME-platform kunstmatige intelligentie

Pieter Edelman
Reading time: 1 minute

Onder de vlag van de FME, de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie, is een platform rond kunstmatige intelligentie afgetrapt. Via het platform willen de betrokken partijen elkaar gaan helpen bij het toepassen van ai-technieken. NXP, IBM, ABB, Daf, Tata Steel, KPN, Philips en ASML nemen het voortouw in het opstellen van een agenda.

De initiatiefnemers zien veel kansen voor ai in de technologische industrie, onder meer op het vlak van geavanceerde productie, digitale fabrieken, slimme producten en servitization. Ook kan de technologie bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen, bijvoorbeeld met slimme steden, binnen de zorg en in de agri-foodsector.

Volgens FME ziet een aanzienlijk deel van haar leden dan ook een belangrijke toekomst voor ai weggelegd in hun bedrijfsvoering. Wel zijn er knelpunten, zoals een tekort aan geschoolde werknemers en een gebrek aan zichtbaarheid bij ai-onderzoek. De agenda wil kansen identificeren en concrete activiteiten opzetten voor de betrokkenen, om de mogelijkheden van ai beter te benutten.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content