Kort nieuws

NXP neemt Catena uit Delft over (update)

Pieter Edelman
Reading time: 2 minutes

NXP neemt een aandeel van honderd procent in de Delftse IC-ontwerper Catena Group. De twee bedrijven werkten al intensief samen, met name op het gebied van automotive-infotainment-IC‘s; Catena haalt zestig procent van zijn inkomsten uit opdrachten van NXP. Het designhuis voert ontwerpopdrachten uit voor de chipmaker variërend van kleine deelsystemen en IP-blokken tot complete IC‘s.

Catena gaat zelfstandig verder onder de nieuwe eigenaar en zal net als nu externe klanten blijven bedienen. ’Zij hebben hun eigen werkwijze. Die proberen we niet te vormen naar het NXP-model. Aan die formule willen we niet komen‘, zegt NXP-CTO René Penning de Vries. Met de overname zegt zijn bedrijf vooral zijn belang op de lange termijn veilig te willen stellen. Ook wil de chipmaker de IP en patenten van Catena gaan gebruiken in producten die bij andere afdelingen worden ontworpen.

NXP is mede dankzij Catena een belangrijke speler in IC‘s voor het ontvangen en verwerken van radiosignalen. Dat zijn typisch flexibele systemen die meerdere standaarden aankunnen, zodat ze in verschillende markten kunnen worden gebruikt.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content