Kort nieuws

Philips-man Michiel Manuel vervangt Hans Brons als ceo van Nemo

Nieke Roos
Reading time: 1 minute

Om privéredenen treedt Hans Brons terug als ceo van Nemo Healthcare. Per 1 oktober heeft Michiel Manuel het stokje overgenomen bij het Eindhovense bedrijf, dat nieuwe technologie ontwikkelt voor zwangerschapsbewaking. Manuel werkte van 1987 tot mei dit jaar bij Philips Healthcare. Brons blijft parttime verbonden aan de TUE-spinoff om het team te ondersteunen.

Nemo’s huidige product Puretrace biedt een verbeterde registratie van weeënactiviteit in een ziekenhuisomgeving. In 2018 lanceert het bedrijf de volgende generatie, die ook de hartactiviteit van de aanstaande moeder en het ongeboren kind kan bewaken. Dit systeem gebruikt een nieuwe elektrodepleister die op de buik van de zwangere vrouw wordt geplaatst. De technologie zal draadloos aansluiten op bestaande cardiotocografen.

‘De medische wereld is voortdurend in ontwikkeling en wij horen van onze klinische partners dat er een groeiende behoefte is aan nieuwe, moeder- en kindvriendelijke oplossingen om het ongeboren kind te monitoren’, verklaart Manuel. ‘Met betere informatie willen wij de zorgverleners ondersteunen in hun streven naar veiligere bevallingen, minder onnodige ingrepen en lagere medische kosten. 2018 wordt een belangrijk jaar voor Nemo.’

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content