Kort nieuws

Rake klappen na onderhandelingen bij Punch Graphix

Alexander Pil
Reading time: 1 minute

Hoofdaandeelhouder Guido Dumarey van Punch Graphix is Wim Penninckx van de vakbond LBC te lijf gegaan, schrijven diverse Vlaamse kranten. De twee staan lijnrecht tegenover elkaar in de onderhandelingen over de afwikkeling van de 25 aangekondigde ontslagen. Dumarey had dinsdag tijdens de besprekingen gezegd dat het personeel de volgende dag niet welkom was. Toen de werknemers gisterenochtend gewoon aan de slag gingen, verloor Dumarey zijn zelfbeheersing.

Het moge duidelijk zijn dat de gesprekken uiterst moeizaam verlopen. De vakbonden verwijten de Punch Graphix-top en Dumarey de procedure voor het collectief ontslag niet te hebben gevolgd en foutieve lijsten op te stellen, weet Het Belang van Limburg. Ook is er geen duidelijkheid over het beleid voor de komende jaren. De vakbonden roepen de overheid op om te bemiddelen in het conflict.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content