Technieuws

Samsung bluft zich naar technologieleiderschap Nand-flash

Paul van Gerven
Reading time: 1 minute

Met een misleidende formulering claimde Samsung gisteren ’s werelds kleinste Nand-flashtransistoren gemaakt te hebben. Met succes, want internet staat nog altijd vol nieuwsberichten die de Koreanen het technologieleiderschap in dat geheugensegment toekennen. Onterecht, want Samsung heeft zijn claim niet met bewijzen gestaafd.

Samsung produceert eerste hoger-presterende 20-nanometer-klasse Nand-flashgeheugen van de industrie‘, luidt de kop van het persbericht dat gisteren de wereld over ging. De combinatie van ’eerste‘ en ’20-nanometer-klasse‘ noopt tot de conclusie dat het om 20-nanometerflash gaat, een stap die verwacht mag worden wanneer een concurrent beweert de marktleider technologisch voorbij te hebben gestreefd. Intel en Micron lanceerden namelijk onlangs 25-nanometerflash.

In werkelijkheid gaat het naar alle waarschijnlijkheid niet om 20- of zelfs 24–nanometerflash – dan had Samsung wel een precieze formulering gebruikt. Analisten gaan er zelfs van uit dat het om een 27-nanometerchip gaat en het ego van de chipgigant dus een knauw krijgt. Op prestaties of kostprijs zouden de Koreaanse geheugens echter nog altijd die de Amerikaanse kunnen verslaan.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content