Kort nieuws

Tomtom scoort deals met automakers

Pieter Edelman
Reading time: 1 minute

Tomtom heeft zijn contract met Fiat verlengd en nieuwe overeenkomsten gesloten met Toyota en Daimler (Mercedes-Benz); voor de eerste gaat het zijn navigatietechnologie inbouwen in het nieuwe infotainmentsysteem, de andere twee overeenkomsten betreffen het leveren van realtime verkeersinformatie.

Het is welkom nieuws voor het Amsterdamse bedrijf. Zowel de inkomsten uit inbouwnavigatiesystemen als uit kaartmateriaal daalden afgelopen jaar, terwijl deze takken juist de terugloop binnen het consumentensegment moeten compenseren.

Met Fiat heeft Tomtom al vier jaar een partnerschap. De navigatiespecialist gaat zijn technologie verwerken in het nieuwe Uconnect 5-systeem, dat op de Geneva Motor Show getoond wordt. Volgens Tomtom zullen verschillende features en interface-elementen van zijn navigatiekastjes terugkomen in het systeem.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content