Personen en bedrijven

TUE stelt Johan Lukkien aan als decaan Wiskunde en Informatica

Nieke Roos
Reading time: 1 minute

De TU Eindhoven heeft Johan Lukkien aangesteld als decaan van de faculteit Wiskunde en Informatica. De hoogleraar systeemarchitectuur en netwerken volgt per 1 april Jakob de Vlieg op, die de functie onlangs neerlegde omdat hij te weinig draagvlak had onder het professorencorps. Aan de aanstelling van Lukkien ging een stemronde vooraf waarin zijn collega-hoogleraren van de faculteit in grote meerderheid voor hem kozen.

Lukkien studeerde en promoveerde in Groningen. Vervolgens werkt hij twee jaar aan het California Institute of Technology. Sinds 2008 is hij hoogleraar aan de TUE en leidt hij er de sectie Security and Embedded Networked Systems. Daarnaast is hij wetenschappelijk directeur van het Eindhoven Institute for Research on ICT (Eirict) en wetenschappelijk directeur van de ontwerpersopleiding (Pdeng) softwaretechnologie.

‘Ik wil de faculteit graag zo soepel mogelijk laten draaien’, reageert Lukkien op zijn aanstelling. ‘Ik ken W&I al 25 jaar en ik zie deze functie als dienend, om ieder in de faculteit optimaal tot zijn recht te doen komen. Speerpunten zijn voor mij onder meer de Jheronimus Academy of Data Science, de samenwerking in TUE-centra en –instituten zoals het Data Science Center Eindhoven en het High Tech Systems Center. Verder zal de versterking van de samenhang en de communicatie binnen de faculteit mijn sterke aandacht hebben, net als de hoge kwaliteit van de opleidingen. Ik wil daarbij heel graag de voeling met de praktijk houden en actief blijven als hoogleraar in mijn groep.’

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content