Tools&Toys

Universal Debug Engine 3.2 richt pijlen op multicore

Pieter Edelman
Reading time: 1 minute

De nieuwe Universal Debug Engine 3.2 van PLS Programmierbare Logik & Systeme richt zich op multicore en visualisatie op systeemniveau, en voegt ondersteuning voor een brede reeks 32 bit Socs toe van verschillende fabrikanten. De multicore workbench voor Infineons nieuwe Tricore-architectuur en devices van het ST/Freescale Joint Development Program (JDP) bevat een multicore programma-loader die de applicatie op meerdere cores kan laden en kan draaien. De data van de on-chip trace is vervolgens te visualiseren en te analyseren. Met een grafische codedekkingsanalyse is code die niet uitgevoerd word eenvoudig op te sporen.

Andere ondersteunde microcontrollers zijn onder meer Infineons nieuwe Audo Max TC1791, TC1793 en TC1798. Met de emulatie-devices krijgt de gebruiker geavanceerde diagnostische capaciteiten. De nieuwe versie ondersteunt ook de Power-gebaseerde devices van STMicroelectronics en de Qorivva MPC56xx-familie van Freescale. Op Cortex-M-vlak is ondersteuning uitgebreid voor de STM32F2-famillie van STMicroelectronics, de LPC178x-familie van NXP en de Kinetis-serie van Freescale. Als laatste is ondersteuning toegevoegd voor Hilschers NetX 50/100/500-netwerkcontrollers en het RCX-RTos.

UDE 3.2 is beschikbaar voor 32 en 64 bit Windows XP tot Windows 7 en integreert goed met Eclipse. Het target is te bereiken via de Universal Access Devices UAD2 of UAD3+ van PLS.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content