Kort nieuws

Visitatiecommissie vol lof over Mesa+

Pieter Edelman
Reading time: 2 minutes

Mesa+ krijgt zeer goede cijfers van een internationale visitatiecommissie. Die kwam in de laatste twee maanden van 2008 een kijkje nemen bij het nanotechnologie-instituut van de Universiteit Twente. Kritiek is nagenoeg afwezig in het rapport.

De commissie betitelt de onderzoeksprestaties van het instituut als geheel als ’outstanding‘. Zowel het aantal als de kwaliteit van de publicaties is hoog. De faciliteiten zijn volgens de commissie gevarieerd en in goede staat en met de op handen zijnde verhuizing naar het nieuwe Nanolab ook weer bij de tijd.

De onderzoeksrichtingen van Mesa+ zijn zeer sterk, vindt de commissie. Ze stimuleren nieuw talent en leiden niet zelden tot leerstoelen, zoals Nanofluidics en Nanostructured Materials. Bij de nieuwe Strategic Research Orientations (SRO‘s) voor de periode tot 2014 ligt een sterk accent op Nanomedicine. De commissie kan zich hier in vinden, maar raadt wel aan hiervoor nieuwe faciliteiten te ontwikkelen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content