Pieter Edelman
14 November 2013

In een eerste investeringsronde heeft Silicon Valley-start-up Scanadu van de Belg Walter De Brouwer 10,5 miljoen dollar opgehaald voor de commercialisering van hun consumentendevice om vitale signalen te meten. De Scanado Scout wordt tegen de slaap worden gehouden en meet binnen enkele seconden onder meer elektrische hartparameters, temperatuur en zuurstof in het bloed en stuurt die gegevens naar een smartphone.

Door het apparaatje regelmatig te gebruiken, moeten gebruikers langetermijntrends in hun gezondheid kunnen zien. De beoogde prijs voor de het apparaatje is 199 dollar, waarmee het voor een groot publiek beschikbaar kan komen. Scanadu onthulde het prototype voor zijn Scout een half jaar geleden, en haalde daarmee via crowdfunding bijna 1,7 miljoen dollar op. De nieuwe investeringsronde is nodig om de fabricage op te zetten en FDA-goedkeuring te halen.

Naast de Scout komt Scanadu ook met wegwerp-urinetests, ook weer gekoppeld aan de smartphone. Deze Scanaflo test op een groot aantal parameters zoals glucose, eiwitten, afweercellen en pH.

Scanadu doet met zijn ontwerp een gooi naar de Tricorder-XPrize van Qualcomm, een competitie met een prijzenpot van 10 miljoen dollar voor wie het eerste een handheld systeem ontwikkelt om de vitale levenstekenen in kaart te brengen, zoals het befaamde apparaatje uit Star Trek dat doet.

 advertorial 

Free webinar ‘Modernizing your code base with C++20’

As many production tool chains now adopt C++20 features, the potential this brings is unlocked. What advantages can recent versions offer to your code base? In this webinar we’ll look at the great improvements C++ has gone through and how features like concepts and ranges can transform your code. Register for 2 February, 4PM.