Alexander Pil
11 February 2011

International Automotive Components Group breidt zijn productievestiging in Born uit van zevenduizend naar tienduizend vierkante meter. De toeleverancier rekent de komende drie jaar op een personeelsgroei van 275 naar circa 400 medewerkers. De nieuwbouw wordt dit voorjaar opgeleverd.

IAC maakt instrumentenpanelen en diverse interieuronderdelen voor Ford, Audi en vanaf 2012 ook voor Volvo. De uitbreiding komt op een moment dat de automobielmarkt weer begint aan te trekken. De vestiging in Born verwacht dit jaar 300 duizend dashboards te produceren en heeft naast de bestaande orders ook nieuwe klanten weten aan te trekken. Voor de productie van de Audi A1 in Brussel levert het de instrumentenpanelen. Voor het opvolgmodel van de Ford Mondeo, die in Genk wordt geproduceerd, verwacht IAC de instrumentenpanelen, consoles, zijstijlen en diverse andere interieuronderdelen te kunnen leveren. In 2012 start het bedrijf met de productie van deurpanelen voor Volvo in Gent.

Het besluit om in Born uit te breiden, nam IAC mede door een risicodragende financiering van Industriebank Liof van 1,5 miljoen euro en een subsidie van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie uit het Besluit Subsidies Regionale Investeringsprojecten. De gemeente Sittard-Geleen verstrekte een arbeidsplaatssubsidie en faciliteerde het project samen met Provincie Limburg met de benodigde vergunningen. Het bedrijf zelf steekt ruim 20 miljoen in de Bornse fabriek.