1 augustus

Het Eindhovense Bambi Medical krijgt een SME Instrument-subsidie van 2,4 miljoen euro voor de ontwikkeling van zijn babymonitor. Het geld is bedoeld voor het afronden van de productontwikkeling en het opzetten van een grote klinische studie in zes Europese landen.

De Bambi-monitor is bedoeld voor te vroeg geboren baby’s die een tijdje in een couveuse moeten verblijven. Hun hartslag, temperatuur en ademhaling worden nu via plakelektrodes in de gaten te houden, maar het vervangen deze plakkers levert stress en ongemak op. Bambi wil ze vervangen door een comfortabele stoffen band, de Bambi Belt, waarin de sensoren geïntegreerd zijn. De band wordt om de borst gedaan en zendt de gegevens draadloos door. Daarmee is het ook makkelijker om de baby bij de moeder te leggen.

Het bedrijf werd in 2015 opgericht door vader Sidarto en zoon Fabio Bambang Oetomo. Het deed in 2016 mee aan de Hightechxl-incubator en vestigde zich op de High Tech Campus. Het mikt op een marktintroductie in 2019.

De SME Instrument-subsidie is onderdeel van het Horizon2020-programma, en is bedoeld als ondersteuning voor kleine en middelgrote bedrijven die werken aan technologie met potentieel grote impact. Ook de Delftse slimme-ramenmaker Physee kreeg deze ronde een subsidie.