Nieke Roos
20 April 2016

De Utrechtse agv-specialist 2getthere heeft een joint venture opgericht met SMRT, het grootste ov-bedrijf van de regio Singapore. De gezamenlijke onderneming, 2getthere Asia gedoopt, gaat de ontwikkeling, de levering, de exploitatie en het onderhoud verzorgen van geautomatiseerde personenvervoersystemen voor klanten in de stadstaat en heel Azië. Als onderdeel van de krachtenbundeling demonstreren de Utrechters in Singapore de nieuwe en verbeterde functies van hun derde generatie voertuig voor het snelvervoer van groepen (group rapid transit, grt).

De nieuwe generatie grt kan maximaal 24 personen per voertuig vervoeren en maximaal achtduizend passagiers per uur in één richting. 2getthere is actief bezig om de automatische voertuigen te integreren met ander verkeer, onder meer door participatie in verschillende Nederlandse en internationale onderzoeksprojecten. De joint venture zal zowel volledig geautomatiseerde als gemengde projecten gaan aanbieden in Singapore en omgeving.

2getthere_grt
Als onderdeel van de Aziatische joint venture demonstreert 2getthere in Singapore zijn derde generatie voertuig voor het snelvervoer van groepen.

Via de samenwerking met SMRT wordt 2getthere meteen een sterke speler in het Verre Oosten. ‘We zijn verheugd om onze krachten te bundelen met SMRT om onze systemen verder op de markt te zetten in Azië, een werelddeel waar innovatief vervoer de komende jaren een hoge vlucht gaat nemen’, zegt ceo Carel van Helsdingen. ‘Voortbouwend op ruim 25 jaar technologische ontwikkelingen en ervaring door meerdere projecten over de hele wereld zijn we met onze technologie in staat om de efficiëntie, betrouwbaarheid en veiligheid van het vervoersnetwerk te optimaliseren.’

‘Er is een groeiende urgentie om nieuwe oplossing voor voor- en natransport te realiseren in Singapore’, vervolgt Colin Lim, directeur van SMRT Services. ‘Als onderdeel van de joint venture zullen wij onze ervaring in installatie, beheer en onderhoud van vervoerssystemen gebruiken om deze oplossingen lokaal te realiseren. De automatische voertuigen vormen een aanvulling op onze bestaande multimodale systemen om naadloze verbindingen voor forenzen te realiseren.’

BCe24 save the date