Nieke Roos
15 February 2011

Imtech heeft het afgelopen jaar een nettowinst geboekt van 140,4 miljoen euro, 11 procent meer dan in 2009. De omzet kwam 4 procent hoger uit op 4,5 miljard euro. Autonoom noteerde de technisch dienstverlener echter nulgroei ’door strenge en langdurige vorstperiodes aan het begin en einde van het jaar‘. Met 5,2 miljard euro was de orderportefeuille ultimo 2010 wel 10 procent meer gevuld dan twaalf maanden eerder.

De prestaties in de Benelux staan nog altijd onder druk ’als gevolg van de aanhoudende lastige marktomstandigheden‘, aldus Imtech-CEO René van der Bruggen. Hoewel hetzelfde geldt voor Groot-Brittannië, Ierland en Spanje, wist zijn bedrijf daar toch goede resultaten te behalen. De dienstverlening excelleerde vooral in Duitsland, Oost-Europa en Scandinavië.

Uitgesplitst naar technologiemarkten deed Imtech het goed in de ICT en hightech mobiliteitsoplossingen. De maritieme sector liet een fractionele terugval zien, maar gegeven de algeheel mindere omstandigheden daar spreekt Van der Bruggen toch van ’een goede performance‘. Met zijn hightech energieoplossingen weet de dienstverlener verder prima in te spelen op de structureel toenemende vraag naar groene technologie.

In 2011 voorziet Van der Bruggen verdere groei, zowel autonoom als door acquisities. Omdat de oorspronkelijke targets voor 2012 al deels zijn gehaald, schetst de CEO een nieuwe ambitieuze groeistrategie voor de langere termijn: ’Doelstelling voor 2015 is een opbrengstenniveau van acht miljard euro.‘

Techwatch Books: ASML Architects