Paul van Gerven
11 January 2011

Advantech introduceert twee nieuwe touchpanel-pc‘s zonder ventilator, uitgerust met Intel Atom Emenlow XL-processoren en SVGA TFT 5,7 of 12 inch lcd-schermen. Ze werken bij een uitgebreid temperatuurbereik van -20 tot 60 graden Celsius en de nieuw ontworpen afgesloten voorkant garandeert IP65-bescherming. De TPC-651H en TPC-1251H verbruiken 30 tot 60 procent minder energie dan de andere producten in de TPC-serie. Ze ondersteunen Microsoft XP, Microsoft XP Embedded, Windows CE.NET en Linux.

De aanraakpanelen hebben een 2 kV isolatie voor seriële poorten ter bescherming tegen schade veroorzaakt door stroomstoten, overspanning of aardingslussen. De beschermende isolatie kan tevens verbindingsproblemen veroorzaakt door plotselinge fouten verhelpen. De TPC‘s kunnen aangesloten worden op elk formaat lcd van de TPC-familie. Ze zijn de eerste modellen in de Advantech TPC-serie die door de Environmental Protection Agency zijn goedgekeurd. Dankzij het Nema4/P65-voorpaneel zijn ze bestand tegen de zware industriële omstandigheden, en zijn ze geschikt voor gebruik buiten of in de machine-automatisering.

De TPC-651H en TPC-1251H bevatten meerdere standaard communicatiepoorten (twee seriële poorten en twee USB 2.0-poorten), zodat de aansluiting op een uitgebreide reeks randapparatuur mogelijk is.