Pieter Edelman
13 September 2018

Het Spaanse Kanteron Systems heeft interesse getoond in de overname van Agfa-Gevaert. Hoe veel de Spanjaarden er precies voor over hebben, is niet bekend, maar de Belgen hebben al gezegd geen interesse te hebben. Er worden dan ook geen gesprekken aangeknoopt.

Kanteron is een specialist in medische informatiesystemen, actief in onder meer digitale radiologie, pathologie en genomics. Het is de Spanjaarden dan ook te doen om Agfa’s Healthcare-business. ‘De inkomsten uit Agfa’s Healthcare-business staan de laatste paar jaar stil. Een deal met Kanteron zou Agfa toegang geven tot onze leidende technologie, met name in pathologie en genomics, waarmee Agfa het voortouw kan nemen in nieuwe klinische informatiesystemen voor gepersonaliseerde gezondheidszorg, een enorme en disruptieve groeikans op de lange termijn’, schrijft Kanteron-ceo Jorge Cortell in een blogpost.

Agfa is zelf bezig met een reorganisatie waarbij het zijn Healthcare-business wil verzelfstandigen als dochter binnen het concern. De bedoeling is dat het bedrijf daarmee weer kan groeien.