Nieke Roos
24 October 2013

Op basis van klantfeedback heeft het Hilversumse ontwerphuis Aimvalley zijn network interface device EX14 verbeterd. Een NID is de verbindende schakel, het zogeheten demarcatiepunt, tussen het openbare telefonienetwerk en de bekabeling bij de consument. Operators kunnen het kastje koppelen aan hun managementsystemen en vervolgens alle relevante parameters configureren en monitoren met het oog op de afgesloten service-level agreements (SLA‘s).

Aimvalley_EX14
De EX14-NID van Aimvalley is de verbindende schakel tussen het openbare telefonienetwerk en de bekabeling bij de consument.

In versie 2.0 van de EX14 heeft Aimvalley de framelatency weten terug te brengen tot 1 microseconde, een vereiste voor zeer vertragingsgevoelige toepassingen. Daarnaast hebben de Hilversummers het aantal maintenance end points (MEP‘s) verhoogd, wat van pas komt bij SLA-monitoring met metingen volgens de Y.1731-standaarden voor frameverlies en -delay van de International Telecommunication Union. Voor extreme omstandigheden is er nu bovendien een geharde variant met een uitgebreid temperatuurbereik.