20 March 2018

Het Vlaamse Altreonic verlegt zijn bedrijfsstrategie naar zijn Kurt-platform voor elektrisch rijden. Aanvankelijk zette het bedrijf in op het leveren van softwareontwikkeltools en -methodologieën rond zijn een formeel geschreven rtos. Die activiteiten worden alleen nog voortgezet voor bestaande klanten en voor Kurt.

Altreonic werd in 2008 opgericht door Eric Verhulst, die eerder succes had met het Virtuoso-rtos. Nadat Wind River dat rtos en de bijbehorende ontwikkelgereedschappen overnam (en later stopzette), zette hij met Altreonic een nieuw ontwikkelplatform voor missiekritieke systemen in de markt. Het aanbod omvatte een formeel geverifieerde rtos, maar ook bijvoorbeeld tooling om requirements te beheren.

Het bedrijf gebruikte deze tooling zelf om Kurt te ontwikkelen, een modulair platform voor elektrisch vervoer. Met de Kurt-modules kunnen voertuigen variërend van scootmobiels tot golfkarretjes of bagagewagentjes in elkaar gezet worden. Daar ziet het bedrijf nu zijn toekomst. Op het moment loopt er een crowdfunding-actie voor een Kurt-gebaseerd stadswagentje.

Altreonic Kurt serie
Met het Kurt-concept van Altreonic kunnen verschillende voertuigtypes gemaakt worden.