Nieke Roos
8 September 2016

De Eindhovense opticaspecialist Anteryon slaat de handen ineen met branchegenoot AEMTec uit Berlijn. Samen willen ze één kanaal gaan vormen voor klantspecifieke opto-elektronische end-to-end-oplossingen op industriële schaal, zonder interfaceverliezen. De twee bundelen niet alleen hun krachten in marketing maar ook in ontwikkeling. Zo beogen ze de time-to-market te verkorten en de kwaliteit te optimaliseren.

Anteryon ontwerpt, produceert en test optica voor industriële markten, van componenten tot complexe subsystemen. Zijn kerncompetenties zijn de replicatie van optische structuren, het structureren van glas en keramiek en optomechanische assembly’s. Het bedrijf is in 2006 ontstaan uit Philips.

AEMTec biedt state-of-the-art technologieën voor complexe klantspecifieke (opto-)elektronica. Het is onder meer thuis in waferbackendprocessen, flipchips, 3d-integratie en optoverpakking. Daarnaast levert het verschillende ontwikkelservices, zoals haalbaarheidsstudies voor mounting- en bondingtechnologie, design en lay-out, bouw van testapparatuur en ondersteuning tot en met serieproductie.