Alexander Pil
25 September 2006

In de vorige Bits&Chips meldden we dat het Friese Interay failliet is verklaard. De activiteiten zijn echter overgenomen door Ara Apparatenfabriek uit Aalten. Op oprichter Nick Ray na maken alle Interay-medewerkers de overstap naar Ara, waar ze verdergaan als de businessunit Interay Solutions. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Mechatronicaspecialist Ara vierde onlangs zijn vijfenveertigste verjaardag en heeft zo‘n vijftig technici in dienst. Het Gelderse bedrijf levert complete mechatronische systemen, ontwerpt en produceert elektronica en kan tevens de behuizing voor zijn rekening nemen. Zo ontwikkelen de Aaltenaren onder meer elektronische aansturingen voor machines van Besi.

Interay bouwt elektronica op basis van industriële bussystemen en netwerken. Belangrijkste producten van het bedrijf uit Burgum zijn de Proteus, een embedded computer met Firewire-module, en de Cameleon, een industriële Firewire-camera. In combinatie zijn deze twee bij uitstek geschikt voor beeldverwerking.

’We zagen een flinke synergie tussen de activiteiten van Interay en die van ons‘, zegt Ara-directeur Cor Stronks. ’We willen de Interay-tak gaan uitbreiden. Vooral de Proteus is veelbelovend.‘