Pieter Edelman
28 August 2013

Via de overname van het Finse Sensinode wil Arm de drempel voor ontwikkelaars verlagen om met internet of things-toepassingen (IOT) aan de slag te gaan. De Britse processorontwerper voegt de Finse protocolstacks toe aan zijn MBed-prototypingplatform, waarmee ontwikkelaars gratis in een online omgeving applicaties kunnen ontwikkelen voor Cortex-gebaseerde microcontrollers.

In de IOT-visie worden allerhande sensoren en apparaten van groot tot zeer klein direct in verbinding gesteld met het internet. De term wordt vaak een beetje misbruikt voor alle apparaten die zelfstandig communiceren, maar in dit geval gaat het daadwerkelijk om de protocollen voor internetconnectiviteit: 6Lowpan, een IPV6-gebaseerd communicatieprotocol en het HTTP-gebaseerde Constrained Application Protocol dat bedoeld is voor het uitwisselen van applicatiedata.

Door de Nanstack- en Nanoservice-stack voor deze respectievelijke protocollen toe te voegen aan MBed, kunnen ontwikkelaars ze direct importeren in hun prototypes. Voor uiteindelijke productiesoftware is het waarschijnlijk de bedoeling dat er een commerciële licentie wordt genomen op de stacks, alhoewel ze als opensource worden toegevoegd aan de MBed-middleware.