Arm heeft een trits oplossingen aangekondigd voor makers van iot-devices rondom zijn Cortex-M-lijn, de cores voor microcontrollers. Centraal hierin staat de nieuwe ArmV8-M-architectuur, die voor het eerst de Trustzone-virtualisatiefeature naar het microcontrollerdomein brengt. Dit is de spil in een aantal maatregelen om de mcu’s beter te beveiligen. Daarnaast heeft het bedrijf zijn Mbed-rtos aangevuld met een cloudplatform voor het beheer en updaten van devices in het veld. Ook heeft Arm zijn eigen ip voor radiochips onthuld.
Er zijn twee nieuwe cores die de nieuwe architectuur implementeren. De M23 is de zeer energiezuinige maar relatief weinig krachtige variant, en kan gezien worden als de geestelijk opvolger van de M0+. De M33 wordt zwaarder gedimensioneerd en kan optioneel geconfigureerd worden met floating-point- en dsp-extensies; deze versie kan gezien worden als de opvolger van de M3 en M4.
Via een nieuwe Corelink-interface kan de Trustzone-partitionering uitgebreid worden naar de andere componenten in het systeem. Verder heeft het bedrijf Cryptocell onthuld, een combinatie van een hardwarebouwblok en software om allerhande cryptografie- en beveiligingsfuncties te leveren voor de mcu’s.
Arm introduceert onder de naam Cordio ook voor het eerst eigen ip voor radiofunctionaliteit, wat nog ontbrak in het aanbod. Cordio kan overweg met bluetooth en 802.15.4, dat ten grondslag ligt aan Thread, Zigbee en vergelijkbare protocollen. Systeembouwers kunnen het ip koppelen aan hun eigen rf-front-ends en softwarestacks om volledige netwerkfunctionaliteit te implementeren.