Alexander Pil
17 March 2006

Imec heeft zijn multimode multimedia (M4)-researchgroep uitgebreid met Arteris en Mentor Graphics. De samenwerking met het Franse Arteris geeft de Leuvense onderzoekers de mogelijkheid om de on-chip communicatie-infrastructuur van M4 klaar te stomen voor de volgende generatie multimedia-apparaten. De technologie zorgt voor multiprocessorplatforms die producenten naar beneden kunnen bijschalen om de efficiency te verhogen. Imec krijgt verder toegang tot de krachtige emulatietechnologie van Mentor Graphics. Hiermee kan het researchcentrum het verificatieproces van zijn demonstratieprojecten drastisch versnellen.

Imec_MIMO
Imecs M4-onderzoek richt zich op ambient intelligence en draadloze embedded systemen via onder meer Mimo-technologie.

Imec haalde ook de banden met Coware aan. Met de platformgebaseerde electronic system level (ESL)-designgereedschappen van Coware en de experimentele softwaretools van Imec gaan de partners geïntegreerde designflows voor multistandaard draadloze en multimediaplatforms op basis van multiprocessor-SOC‘s optimaliseren.

’Met Arteris, Coware en Mentor als M4-partners creëren we een open researchplatform waar marktleiders op het gebied van embedded systemen en ambient intelligence gezamenlijk de onderzoeksuitdagingen aangaan‘, zegt Rudy Lauwereins, vicepresident Designtechnologie voor Geïntegreerde Informatie- en Communicatiesystemen bij Imec. ’Door verschillende bedrijven uit de keten samen te brengen kunnen we innovaties voor draadloze embedded systemen versnellen.‘

De huidige designflows zijn geoptimaliseerd voor platforms met een enkele processor. Ontwikkelaars worstelen daardoor met communicatie, data en taken in hun systeem. Imecs researchproject wil deze ontwerpproblemen tackelen met multiprocessorsystemen en methodes zoeken om designcompromissen tussen efficiëntie, prestaties en systeemcomplexiteit te sluiten. Meerdere processoren op een chip werkt alleen met efficiënte communicatie.