Alexander Pil
24 August 2006

ASML heeft nog eens 160 technisch specialisten nodig op de gebieden elektronica, embedded software, fysica en mechatronica. In februari dit jaar startten de Veldhovenaren al met een grote wervingscampagne voor 300 extra hooggekwalificeerde kenniswerkers. De vacatureteller komt daarmee op 460.

De wervingscampagne van ASML werpt zijn vruchten af. In vier maanden tijd wist de machinebouwer 180 nieuwe technische medewerkers aan te trekken. Openheid was daarin een belangrijke factor. ASML liet kandidaten een kijkje nemen in de keuken met open dagen en een open nacht, waar geïnteresseerden konden praten met ASML-medewerkers en achter de schermen konden kijken.

ASML merkt dat veel bedrijven in dezelfde vijver vissen. Daarom kijken de Veldhovense recruiters ook over de grens om de 280 opstaande vacatures op te vullen. Ze richten zich op buitenlandse technici in onder meer België, Duitsland, Engeland en Schotland. Deze nieuwe medewerkers krijgen van ASML begeleiding bij het vinden van woonruimte en andere voorwaarden om zich te kunnen vestigen in de regio.

ASML_lucht8 web