Pieter Edelman
2 February 2012

Barco heeft de activa en het personeel overgenomen van het Californische IP Video Systems, een specialist in de digitalisering van hogeresolutiebeelddata voor het versturen via IP-netwerken. Het intellectuele eigendom en dertig man gaan over naar de Kortrijkse beeldspecialist. Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

De overname sluit aan bij een lening van vijftig miljoen euro van de Europese Investeringsbank die Barco vorige maand kreeg. Het bedrijf ziet de verworven kennis rond beeld over IP-netwerken als strategische uitbreiding die het voor verschillende marktsegmenten kan inzetten. Daarbij gaat het vooral om de meerwaarde die digitale signalen bieden boven analoge, zoals de mogelijkheid om de beelden te bewerken of aan te kleden met metadata. Vorig jaar trapte Barco al af met een product voor de digitalisering van operatiekamers.

IP Video Systems heeft hardware en software om realtime beelden op te nemen en af te spelen en te bookmarken. Het is onder meer actief in de medische, simulatie-, defensie-, ruimtevaart- en offshoremarkt, waar het in opdracht van klanten oplossingen ontwikkelt. Aan het hoofd staat Johan Pirot, een Belg die via Alcatel in Californië terecht is gekomen.