Pieter Edelman
7 February 2012

Barco koopt het Britse Jaotech over, een producent van entertainment- en point-of-care-terminals in ziekenhuizen. Volgens Barco is het een strategische investering in zijn segment voor de zorg. Barco wil zijn productaanbod hier verbreden en de markt voor point-of-care-terminals wordt snel groter. ’De terminals van Jaotech bieden zowel klinische als entertainmenttoepassingen die helpen om de efficiëntie te verbeteren en het comfort van de patiënt tijdens het verblijf in het ziekenhuis ten goede komen‘, zegt Barco-CEO Eric Van Zele over de acquisitie.

De terminals van Jaotech zijn in hoge mate instelbaar en modulair uitbreidbaar met onder meer barcodescanners en smartcard- en RFID-readers. Verder kunnen derde partijen inhaken op de software en bijvoorbeeld het dossier van een patiënt ontsluiten. Patiënten kunnen de terminals gebruiken voor tv, radio en internet, en e-mail.

Jaotech heeft rond de vijftig werknemers en zette vorig jaar ongeveer 19 miljoen euro om. De partijen hebben geen overnamebedrag bekend gemaakt, maar zeggen dat het minder is dan de jaaromzet.