Alexander Pil
21 November 2008

De Advanced Visualization-activiteiten van Barco gaan over naar Toshiba Medical Systems. Dat zijn beide partijen vandaag overeengekomen. De businessunit maakt sinds de overname van Voxar in 2004 deel uit van Barco‘s Medical Imaging-divisie. De verkoop zal naar verwachting over enkele maanden worden afgerond. Financiële details zijn niet vrijgegeven.

Barco‘s Advanced Visualization (Avis) heeft zijn thuisbasis in het Schotse Edinburgh en is gespecialiseerd in klinische 3D-softwareoplossingen. De productlijnen Voxar 3D en Voxar 3D Enterprise vallen onder de Avis-vlag. Toshiba is de nieuwe eigenaar van alle activa, waaronder het volledige productgamma.

Barco_Voxar_3D
Voxar 3D van Barco biedt een uitgebreide toolset voor visualisatie en analyse van CT-, MR- en Pet-scans.

Met de verkoop is de reorganisatie van Barco bijna afgerond. ’De beslissing om onze Avis-activiteiten van de hand te doen, kwam er na een zorgvuldige en weloverwogen evaluatie van Barco‘s activiteiten‘, legt Barco-CEO Martin De Prycker uit. ’De verkoop past in de strategische focus van Barco‘s Medical Imaging-divisie waarbij alle middelen worden toegespitst op de ontwikkeling en marketing van vernieuwende medische beeldschermen voor diagnostische, chirurgische en klinische beeldvorming.‘

De Tijd meldt dat de overname van Voxar zich ondanks de grote belofte nooit volledig heeft uitbetaald. De zakenkrant stelt dat het onderdeel verlies lijdt. ’De transactie zal een positieve impact hebben op de kwartaalresultaten‘, aldus De Prycker in een statement. ’De verkoop van onze Avis-activiteiten zal ook bijdragen tot het kostenbesparingsplan dat eerder dit jaar werd gecommuniceerd.‘

 advertorial 
Benelux RF Conference 2023 - PhD pitches

PhD pitches at the Benelux RF Conference

Learn about the latest trends and developments in high-end RF techniques. On 24 May, the Benelux RF Conference will take place in Nijmegen. New this year are the PhD pitches, in which young professionals present their research results. Make sure to reserve your seat in time and register now.