Pieter Edelman
28 December 2012

Barco heeft een meerderheidsbelang verworven in de Noorse projectorspecialist Projectiondesign. Het bedrijf uit Kortrijk kocht het aandeel van 61 procent over van Herkules Capital voor een onbekend bedrag. Volgens Barco is met de samenwerking ’een nieuwe marktleider in projectietoepassingen voor zowel middelgrote als grote toepassingen en venues geboren.‘

Projectiondesign, opgericht in 2001, ontwerpt en produceert compacte projectoren voor verscheidene professionele markten: opleidingscentra, simulatoren, attracties zoals musea en pretparken, wetenschappelijke visualisatie, samenwerkingszalen en controlekamers. Het Noorse bedrijf neemt het ontwerp en de ontwikkeling van alle optica, hardware en software voor zijn rekening en is verantwoordelijk voor het industriële design. De onderneming telt ongeveer tweehonderd werknemers en realiseerde in 2011 een omzet ongeveer 57 miljoen euro.

Volgens Barco zijn producten en technologie complementair aan zijn eigen aanbod. Zo richt Barco zich op 3-chip DLP-technologie en high-brightness-toepassingen voor grote installaties, terwijl Projectiondesign 1-chip DLP-oplossingen gebruikt voor middelgrote evenementen. Projectiondesign is ook sterk aanwezig in Noord-Europa, terwijl Barco over een uitgebreid verkoopsnetwerk beschikt in Azië, Latijns-Amerika en Europa.