Alexander Pil
1 October 2008

Barco heeft de verkoop van zijn divisie Barcovision afgerond. De nieuwe eigenaar is het Italiaanse Itema Group, dat 71,1 miljoen euro neerlegt voor de transactie. De Kortrijkse divisie maakt optische inspectiemachines en productiebeheerssystemen, met name voor de textiel- en kunststofindustrie.

De beeldverwerkingsspecialist zette zijn visionafdeling begin dit jaar in de etalage. De Kortrijkenaren willen focussen op groeimarkten. De omzet van Barcovision groeit minder hard dan de rest van het bedrijf. Volgens Barco heeft de afdeling relatief weinig raakvlakken met zijn andere vier divisies, zowel op R&D- als op verkoopvlak.

Itema, de grootste textielmachinegroep ter wereld, meldde zich al snel. De deal leek in het voorjaar al beklonken. De Europese Commissie maakte zich echter zorgen over de overname. Die zou ’ernstige bezwaren doen rijzen wat betreft de verenigbaarheid ervan met de gemeenschappelijk markt‘. Het startte daarom een onderzoek. Dat heeft geen gronden opgeleverd om de overname te blokkeren.

Later deze maand zal Barco uit de doeken doen hoe het de miljoenen gaat gebruiken. Een zetje in de rug kan het bedrijf wel gebruiken. De Kortrijkenaren hebben last van de economische groeivertraging, de kredietcrisis en de slappe dollar. Ze gaan daarom de komende maanden de aankoop-, productie- en marketingdivisies van hun verschillende locaties samenvoegen. Dat moet eind volgend jaar 30 miljoen euro kostenbesparing opleveren.

 advertorial 

Free webinar ‘Modernizing your code base with C++20’

As many production tool chains now adopt C++20 features, the potential this brings is unlocked. What advantages can recent versions offer to your code base? In this webinar we’ll look at the great improvements C++ has gone through and how features like concepts and ranges can transform your code. Register for 2 February, 4PM.