Nieke Roos
24 November 2009

MSC Vertriebs heeft een basisbord uitgebracht voor de ontwikkeling van QSeven-gebaseerde embedded systemen in kleine en middelgrote volumes. De energiezuinige QSeven-modules zijn te koppelen aan de MXM-aansluiting van de Q7-MB-EP1. Daarnaast biedt het voorpaneel van het bord interfaces voor onder meer Gigabit Ethernet, mini-USB, seriële communicatie (via D-Sub) en USB 2.0 (twee). Voor displays zijn er backlight-, LVDS- en VGA-uitgangen en een 4/5-bedrade controller voor resistieve aanraakfunctionaliteit. Een Mini PCI Express-kaarthouder maakt uitbreiding mogelijk met bijvoorbeeld draadloos Lan of flashgeheugen. Gebruikers kunnen het platform verder op maat snijden via het geïntegreerde MMC/SD-kaartslot en de twee interne USB-poorten.

MSC levert drie uitvoeringen van zijn Intel Atom-gebaseerde Q7-US15W-module voor koppeling aan de Q7-MB-EP1. Deze variëren in processorsnelheid en aantal PCI Express x1-paden en Sata-poorten. Verder voorziet de Duitse fabrikant in kant-en-klare kabelsets om TFT-schermen en externe backlightinverters aan te sluiten. Van de MSC-website zijn bordondersteuningspakketten te downloaden voor Linux en Windows XP, waarbij de Linux-versie support biedt voor MMC/SD-kaarten. NR

BEELD

MSC Q7-MB-EP1

 advertorial 
Benelux RF Conference 2023 - PhD pitches

PhD pitches at the Benelux RF Conference

Learn about the latest trends and developments in high-end RF techniques. On 24 May, the Benelux RF Conference will take place in Nijmegen. New this year are the PhD pitches, in which young professionals present their research results. Make sure to reserve your seat in time and register now.